Prezidentské volby byly sázkařským hitem. Celkový vklad byl několik desítek milionů

Češi prosázeli během celé prezidentské volby desítky milionů korun. Největší zájem ale měli o druhé kolo, ve kterém se utkali dva kandidáti - Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sázková kancelář (ilustrační foto)

Sázková kancelář (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Volby se pro sázkaře staly doslova magnetem. Prezidentské volby byly z pohledu sázení nepřitažlivější politickou událostí v historii České republiky. Potvrzují to čísla sázkařských společností.

Například Fortuna za obě kola přijala vklady v hodnotě 29 milionů korun. U politických sázek se jedná o rekord. Do té doby patřilo první místo volbám do parlamentu v roce 2010.

Přehrát

00:00 / 00:00

O sázkách na prezidentské kandidáty v přímé volbě hlavy státu mluvil Jan Beneš

A jak se vyvíjely kurzy u obou finálových kandidátů? Začneme u Miloše Zemana. Třeba podle údajů společnosti Chance v prvním kole začínal na kurzu 4 : 1. Těsně před zahájením druhého kola měl kurz 1,45 : 1.

Ještě méně lidí si vsadilo na to, že budoucí hlavou státu se stane Karel Schwarzenberg. Na začátku prvního kola měl kurz 20 : 1. Na konci druhého byl už výrazně nižší, a to 2,40 : 1.

Mluvčí Fortuny Petr Šrajn uvedl, že nejvyšší výhru si odnesl jeden sázkař z Prahy. Vsadil totiž 500 tisíc na zvolení Miloše Zemana, a to ještě v době, kdy byl kurz 3,2 : 1. Získal tedy přes 1,5 milionu korun. A podle Markéty Světlíkové z Chance se nejvyšší výhra přiblížila ke 150 tisícům. Společnost podle ní na výhrách vyplatila o něco víc peněz, než na sázkách vybrala.

Nejvíce se sázkaři stále zajímají o sport. Celkový objem sázek při prezidentských volbách se u některých sázkařských společnosti přiblížil, nebo dokonce vyrovnal objemu sázek na jedno jediné kolo hokejové extraligy.

Milan Kopp, Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme