Přídavky na děti už měly být vyšší. Klausovo veto zvýšení zablokovalo

Přídavky na děti měly být už od července vyšší. Prezident Václav Klaus ale nedávno celý protikrizový balíček vetoval a poslanci budou muset o zákonu znovu rozhodovat na nejbližší schůzi sněmovny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děti na lanové přolézačce

Děti na lanové přolézačce | Foto: Radana Schaeferová

I kdyby poslanci prezidentovo veto přehlasovali a zákon začal platit, není jasné, jestli by lidé mohli o výplatu sociálních podpor žádat zpětně - norma totiž stanoví, že se dávky zvyšují od 1. července.

Přídavky na dítě by se měly podle zákona zvýšit o padesát korun měsíčně. "Což znamená na 550 korun pro dítě do šesti let, 660 korun pro dítě od šesti do patnácti let a na 750 korun pro nezaopatřené dítě starší patnácti let," vysvětlila mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Štěpánka Filipová.

Podle ní norma zároveň počítá se zvýšením hranice příjmů rodiny, která je rozhodná pro nárok na tuto dávku. "A to ze dvou a čtvrt násobku životního minima rodiny na dvou a půl násobek této částky," upřesnila Filipová.

Zvýhodnění pro rodiny s dětmi by měla platit jen do konce roku 2010.

Zbyněk Zykmund, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme