Prioritou Česka v EU je prý obchod a energetická bezpečnost

Ministerstvo průmyslu dnes představilo ekonomické zájmy, které bude Česká republika prosazovat v Evropské unii. Mezi hlavní priority patří například podpora obchodních vztahů s třetími zeměmi, posílení energetické bezpečnosti nebo odstraňování obchodních bariér na vnitřním trhu Unie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká republika

Česká republika | Foto: Emanuel Macoun

Náměstek ministra průmyslu a obchodu Martin Tlapa vysvětlil, že v oblasti vnitřního trhu je klíčové, aby se podařilo nastartovat liberalizace obchodování se službami, tak jak předpokládá směrnice o službách: "V řadě zemí směrnice ještě není využívána a řada zemí je zpožděna i v legislativě."

Martin Tlapa dodává, že ministerstvo průmyslu a obchodu bude usilovat o to, aby země které ještě neliberalizovali trh se službami tak učinili. Je to prý příležitost pro české firmy. Nejblíže by se mělo začít se Slovenskem, které také ještě nemá liberalizovaný trh služeb podle směrnice.

Jitka Hanžlová, Zuzana Walterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme