Přípravy průmyslové zóny v Bochoři pokračují. Nejspíš bude bez letiště

Vznik strategické průmyslové zóny na letišti v Bochoři u Přerova patří i nadále k vládním prioritám. V Přerově to dnes řekl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek z ČSSD. Pracovní skupina složená ze zástupců státu, kraje a samospráv na přípravách pracuje už tři měsíce. Jen do zbourání hangárů pro stíhačky se už investovalo 850 milionů korun. Vláda se také snaží urychlit stavbu posledního úseku dálnice z Přerova do Říkovic.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Průmyslová zóna Holešov

Průmyslová zóna Holešov | Foto: Roman Verner | Zdroj: Český rozhlas

Sociálnědemokratický ministr Jan Mládek potvrdil, že průmyslová zóna je pro vládu důležitá.

Do konce roku se musí kraj a město rozhodnout, zda bude fungovat bez letiště, nebo s letištěm. „Plus další otázky jako je napojení na dálnici D1, jednání s obcemi, které jsou nějakým způsobem zainteresovány na rozvoji průmyslové zóny,“ přiblížil Mládek.

Podle olomouckého hejtmana z ČSSD Jiřího Rozbořila se kraj i město kloní k variantě bez letiště. „Naskýtá se unikátní 400hektarový pozemek, je tam jediný vlastník, a to je stát, a třetí, naprosto zásadní důvod je dopravní napojení,“ vysvětlil.

Ministr Mládek dodal, že jde o vůbec největší průmyslovou zónu v Česku. Regionu s největší mírou nezaměstnanosti v Olomouckém kraji by noví investoři mohli přinést až 5000 pracovních míst.

Jana Zemková, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme