Příští rok má nejvíc šetřit Škromachovo ministerstvo

Největší podíl na úspoře deseti miliard korun ve státním rozpočtu na příští rok připadne ministerstvu práce a sociálních věcí. Škromachovo ministerstvo bude muset zeštíhlet o 4 a půl miliardy korun. Šetřit ale budou muset i další resorty. V rozpočtu na příští rok se musí totiž ušetřit ještě 5 a půl miliardy korun. Konkrétní návrh předloží ministr financí Bohuslav Sobotka na úterním jednání vlády.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jahn, Gross, Škromach

Jahn, Gross, Škromach | Foto: Michal Krumphanzl

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach Radiožurnálu potvrdil, že škrtat se bude i v rozpočtu ministerstva obrany. "Pan ministr Sobotka to už má připraveno. Miliardu by mělo dát ministerstvo obrany a předpokládám, že několik set miliónů dá každé ministerstvo za KDU."

Jak Radiožurnálu potvrdil jeho mluvčí Andrej Čírtek, s hledáním rezerv počítají. Ve strategickém resortu ale podle něj není možné škrtat bez pečlivých analýz. "Před jakýmkoli významnějším škrtem v rezortu Ministerstva obrany je třeba udělat důkladnou analýzu, co to znamená, jednak pro bezpečnost České republiky a jednak pro bezpečnost jejich spojenců z NATO a Evropské unie. Tato analýza si vyžaduje čas, nelze ze dne na den říci škrtneme velkou sumu a pak se s tím Ministerstvo obrany nějak popasuje."

Markéta Kaclová, Hana Hikelová, Jan Čamek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme