Problémový Galaxy Note 7 lze bezplatně vyměnit za nový. Samsung stahuje 2,5 milionu telefonů

Problémový telefon Galaxy Note 7 společnosti Samsung si lidé můžou vyměnit za nový. Na svých webových stránkách o tom informuje česká pobočka firmy. Nedávno se totiž objevily případy, kdy telefony explodovaly a začaly hořet. Samsung proto z trhu stahuje dva a půl milionu přístrojů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Samsung zastavuje kvůli problémům s bateriemi prodej smartphonů Galaxy Note 7

Samsung zastavuje kvůli problémům s bateriemi prodej smartphonů Galaxy Note 7 | Zdroj: Reuters

Podle dostupných informací byly dodávky telefonů do Česka zastavené. Přesto ale firma vydala na svých stránkách upozornění pro případ, že by si mobilní telefon někdo už zakoupil v zahraničí nebo si ho objednal.

V takovém případě si ho můžou lidé už v příštím týdnu bezplatně vyměnit. Aby zákazníci poznali, že jde o nové, tedy vyměněné, zařízení bude na krabičce nalepený černý čtvereček, který označuje novou sérii. Další podrobnosti zjistí lidé na internetových stránkách společnosti.

Nový model smartphonu Galaxy Note 7 je na trhu teprve od srpna. Americká komise pro bezpečnost spotřebních výrobků zaznamenala už přes 90 případů, kdy se přehřívala baterie. Desítkám zákazníků se telefon dokonce vznítil.

Hned první dva dny po oznámení problémů akcie Samsungu klesly přibližně o 12 procent. Část ztrát už ale umazaly.

„V Londýně teď akcie ztrácejí přibližně 8 až 9 procent od té doby toho vrcholu, který byl před oznámením těchto problémů. Nicméně středa, čtvrtek, pátek je zavřená korejská burza, kde jsou akcie primárně obchodovány. Takže konečný efekt nebo reakce akcií bude zřejmá až v pondělí,“ dodává analytik J&T banky Milan Lávička.

Poškozená reputace?

Taková chyba může firmu zásadně poškodit, hlavně tedy její reputaci. Doteď Samsung drží celosvětově první příčku v prodeji smartphonů. Skandál může přimět zákazníky k nákupu u konkurenčních hráčů.

Podle analytika společnosti Roklen Lukáše Kovandy je ale Samsung natolik stabilní firmou, že jí aféra na záda pravděpodobně nepoloží.

„Teď to vypadá skutečně velmi temně pro Samsung. Zatím se zdá, že škoda, kterou kauza napáchá, bude mnohem vyšší, než dosud odhadovaná jedna miliarda dolarů. Nicméně si myslím, že Samsung je natolik velká firma, že tuto aféru přečká,“ uvedl Kovanda.

Výměny telefonů za nové začnou už 19. září. Do té doby lidé nemají telefony vůbec používat.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme