Problémy teplárenství má pomoci řešit Mirek Topolánek

Bývalý premiér Mirek Topolánek se dnes stal předsedou Teplárenského sdružení, které reprezentuje zájmy tuzemských tepláren. Zvolila ho výkonná rada sdružení. Topolánek ve volbě neměl protikandidáta. Navrhla ho společnost Elektrárna Opatovice, která patří do Energetického a průmyslového holdingu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirek Topolánek

Mirek Topolánek | Foto: Anna Duchková | Zdroj: Český rozhlas

Bývalý předseda vlády by měl pomoci teplárenství vypořádat se se současnými problémy. Radiožurnálu řekl, na co se chce ve funkci zaměřit.

„To je souběh zvýšení daně z přidané hodnoty. Řekl bych, krádež těch povolenek, to znamená nutnost za ně platit. Já to pokládám za jeden ze svých největších úspěchů během vyjednávání v Evropské radě. Je to samozřejmě znevýhodnění tepláren oproti ostatním zdrojům nebo lokálním topeništím. Je to celá řada problémů a je to samozřejmě problém s uhlím – jeho cena a jeho nedostatek,“ uvedl Mirek Topolánek.

Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme