Prodej ČSA by byl letos podle Šimonovského neefektivní

Nové vedení Českých aerolinií, tedy to po prezidentství Jaroslava Tvrdíka, začne připravovat společnost pro privatizaci. Podle ministra dopravy Milana Šimonovského by byl ale letos prodej společnosti neefektivní. Aerolinie měly jít podle jeho slov do privatizace už v loňském roce, když byly v kladných číslech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Airbus A310-300 společnosti ČSA

Airbus A310-300 společnosti ČSA | Foto: Jan Rosenauer

Nový management by proto měl nejdřív zlepšit hospodaření společnosti a teprve potom zahájit prodej. Šimonovský jako vhodný termín vidí nejdříve rok 2007.

"Na hospodaření se podle mých informací negativně projevila ropná krize. Tím se ceny leteckých benzinů dostaly na úroveň, se kterou aerolinie a vůbec letečtí dopravci nepočítali. Myslím si, že ve ztrátě skončili evropští dopravci i zahraniční dopravci generelně," vyjádřil se Šimonovský.

Podle ministra by se aerolinie měly prodat jako celek silnému partnerovi. Pokud jde o Letiště Praha, které je trvale v kladných číslech, tam vidí naopak jako nejlepší variantu prodej po částech.

Marie Matúšů, Hana Jurášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme