Prodej nových domů v USA zaznamenal největší propad za 16 let

Americký trh s nemovitostmi má stále problémy. Prodej nových domů a bytů zaznamenal největší pokles za posledních šestnáct let. Vyplývá to z údajů zveřejněných americkým ministerstvem obchodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

výstavba nových bytů

výstavba nových bytů | Foto: Marián Vojtek

Střední cena nového domu ve Spojených státech klesla oproti loňskému roku o víc než 13 procent, a to je největší propad cen nového bydlení od roku 1970.

Prodej starších nemovitostí k bydlení klesl v porovnáním s loňským rokem jen o dvě procenta, což podle ekonomů naznačuje, že jsou Američané při pořizování bydlení opatrnější.

Dobrou zprávou pro americkou ekonomiku naopak je, že počet žadatelů o podporu v nezaměstnanosti mírně poklesl. Podle odborníků citovaných v americkém tisku se tak nedá říct, že by americká ekonomika byla v recesi.

Martin Hromádka, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme