Český ProductBoard získal nový kapitál, nově byl oceněn na 1,725 miliardy dolarů

Český softwarový startup ProductBoard získal od investorů zahrnujících velké americké fondy nový kapitál v hodnotě 125 milionů dolarů (2,7 miliardy Kč). Oznámila to ve středu firma na svých internetových stránkách. Dodala, že investice celý podnik ohodnocuje na 1,725 miliardy dolarů (37 miliard Kč).

Tento článek je více než rok starý.

San Francisco Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ProductBoard (ilustrační foto)

ProductBoard (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

ProductBoard již celkově získal od investorů 262 milionů dolarů. V čele nejnovější investice stály americké fondy Dragoneer Investment Group a Tiger Global. Zapojili se do ní také stávající investoři ProductBoardu, například český fond Credo Ventures.

Nový kapitál hodlá ProductBoard využít k získání nových zaměstnanců a rozšíření produktů pro podnikové zákazníky. Mezi ty patří mimo jiné společnosti Microsoft, Zoom Video Communications a Salesforce.com, napsala agentura Reuters.

ProductBoard v roce 2014 založili Hubert Palán a Daniel Hejl. Podnik pomáhá produktovým manažerům porozumět trhu a reagovat na zákaznickou poptávku správně uchopenými digitálními produkty.

ProductBoard má podle svých internetových stránek přes 400 zaměstnanců a více než 5500 zákazníků. Provozuje kanceláře v San Francisku, Vancouveru, Dublinu, Londýně, Praze a Brně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme