Projekt plynovodu z Ruska do Německa naráží na kritiku kvůli angažmá Schrödera

Projekt plynovodu z Ruska do Německa za čtyři miliardy eur se dostává do problémů. Angažmá ex-kancléře Gerharda Schrödera v dozorčí radě provozovatelské společnosti NEGP vyvolalo v Bundestagu vlnu nevole.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba ruského plynovodu do Německa

Stavba ruského plynovodu do Německa | Zdroj: ČTK

Pro bývalého kancléře je práce v konsorciu věcí cti, brání se sám Schröder. Pokud hovoří o cti nelze proti tomu nic namítat, avšak tady jde o odměnu, kterou za to má pobírat.

Podle tisku by Schröder měl ročně dostávat až jeden milion eur, což je rekordní honorář. Jako šéf vlády se ještě deset dní před volbami navíc podílel na prosazení tohoto projektu výstavby plynovodu, který obchází tradiční tranzitní země, jako Polsko, Pobaltí a Ukrajinu.

Do Berlína dokonce přijel Alexandr Medveděv, místopředseda představenstva konsorcia, aby pomohl uklidnit situaci. Obvinil kritiky projektu z pokusu bojkotovat výstavbu plynovodu, které se účastní ruský Gazprom a německé koncerny E.ON- Ruhrgas a BASF.

Marie Matúšů, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme