Propuštění zaměstnanci AEES Stříbro chystají protestní pochod

Ve Stříbře na Tachovsku dnes přijde o práci přes 600 zaměstnanců společnosti AEES Stříbro, která vyrábí kabelové svazky do aut. Už počátkem roku firma propustila kvůli stěhování výroby do Rumunska tisícovku pracovníků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cesta na úřad práce nepatří k oblíbeným

Cesta na úřad práce nepatří k oblíbeným | Foto: Benešov nad Ploučnicí

Všichni se se zaměstnavatelem dohodli na odstupném ve výši sedmi měsíčních platů a od 17. července jsou na dovolené. Ve firmě tak zůstává 120 lidí, kteří budou zajišťovat podporu výroby v Rumunsku. Na dnešní dopoledne naplánovali bývalí zaměstnanci protestní pochod městem, který nazvali "pohřeb firmy".

Podle starosty města Miroslava Nenutila by ale do konce roku mohla vzniknout nová pracovní místa. "My jako město můžeme ovlivnit působení firem v našich prostorách a mohu říct, že určitě nezahálíme. Do konce roku by se v areálu bývalých kasáren mohlo objevit řádově několik desítek a na Stříbrsku i několik stovek nových pracovních míst," řekl Nenutil.

Nezaměstnanost na Tachovsku je z celého Plzeňského kraje nejvyšší. Za měsíc červen přesahovala 11 procent.

Přečtěte si také:
Nezaměstnanost v eurozóně je nejvyšší za deset let
Ostravská ocelářská firma propustí 300 zaměstnanců
Česká pošta propustí 650 úředníků

Igor Maňour, Jan Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme