Protest německých zemědělců byl korunován úspěchem a končí

Protest německých producentů mléka proti nízkým cenám dnes večer zřejmě skončí. K ukončení bojkotu farmáře vyzval přímo šéf jejich sdružení Romuald Schaber. Argumentuje tím, že i poslední diskontní řetězce jsou připravené ceny zvýšit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němečtí farmáři vylévají mléko

Němečtí farmáři vylévají mléko | Foto: AFP

Deset dní trvající nátlaková akce německých zemědělců je nakonec korunována úspěchem. Po společnosti Lidl vyjádřily i další řetězce připravenost ceny buď rovnou zvýšit nebo o tomto kroku okamžitě jednat. "Poslední bašta mezi diskontními řetězci brzy padne," prohlásil na mítinku u Braniborské brány v Berlíně předseda Spolkového svazu producentů mléka Romuald Schaber.

Ten protestující zemědělce vyzval, aby od dnešního večera obnovili dodávky mléka. Farmáři si ale hodlají pohlídat, aby cenový rozdíl skutečně doputoval až k nim. Schaber zástupce maloobchodu a mlékáren varoval, že pokud by se při jednáních o detailech pokusili zemědělce napálit, protesty začnou nanovo.

Čeští zemědělci chtějí podle dosavadního plánu ještě v pátek podpořit německé kolegy při bojkotu dodávek mléka. K aktu solidarity s německými producenty mléka vyzývá ty české Agrární komora. Přerušení dodávek mléka v Německu může mít dopad i na produkci mléka v České republice, oba trhy jsou totiž hodně propojeny.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme