Protestující němečtí zemědělci slaví první úspěchy

První průlom na cenové "frontě" hlásí němečtí producenti mléka. Diskontní řetězec Lidl oznámil, že od pondělka zvýší ceny mléka a másla. Zemědělci ale kvůli tomu zatím s nátlakovými akcemi skončit nehodlají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

protestující němečtí zemědělci

protestující němečtí zemědělci | Zdroj: ČTK

Litr mléka má v Lidlu stát o deset a čtvrt kilogramu másla dokonce o dvacet centů víc než doposud. Diskontní řetězec tvrdí, že cenový rozdíl má jít výlučně do kapes farmářům.

Obměkčit se nechala i bavorská družstevní mlékárna Berchtesgaden - Chiemgau, která se zavázala zvýšit výkupní cenu surového mléka na požadovaných 43 centů za kilogram.

Zemědělci ale ve svých protestních akcích hodlají vytrvat do doby, kdy dosáhnou i dalších hmatatelných výsledků. Na dnešek svolali chovatelé mléčného skotu velkou demonstraci před Braniborskou bránu. Pozastavení dodávek mléka v Německu může mít dopad i na produkci mléka v České republice, oba trhy jsou totiž hodně propojeny.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme