Protesty proti návrhu zákoníku práce připravují podnikatelé

Podnikatelé se chystají přerušením práce protestovat proti návrhu zákoníku práce, který ve vládě prosadila ČSSD, a proti demonstraci odborářů. Tu odbory svolaly na 26. listopadu a očekávají účast až 25 tisíc lidí, kteří mají podpořit přijetí novely zákoníku práce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Manažer

Manažer | Foto: ČRo

Podle předsedy Sdružení podnikatelů a živnostníků České republiky Bedřicha Dandy zatím ještě forma protestu podnikatelů není jasná.

"Na jedné straně odbory něco organizují a já si myslím, že podnikatelé by měli dát o sobě vědět, protože zatím jsme se vždy chovali slušně, na tripartitě jsme jednali, jednali a jednali, ale v poslední době se ukazuje, že jsou to spíše nátlakové akce. Tak proto podnikatelé sami nás podporují v tom, abychom tuto generální výzvu udělali."

Podle Dandy návrh zákoníku práce poškozuje zaměstnance i nezaměstnané. Důvodem jsou například komplikace při zrušení pracovního poměru.

Milan Kopp, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme