Průmyslu se i přes stagnaci v Evropě daří

Průmyslová výroba v Česku se loni zvýšila o 5,8 procenta. Rostla především výroba plastů, dřevařských výrobků a dopravních prostředků. Podle analytika společnosti Atlantik Finanční trhy Jana Schiessera v samotném prosinci růst průmyslu zrychlil na téměř 9 procent.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Auto a.s.

Škoda Auto a.s. | Foto: Škoda Auto

"Stejně jako v předchozích měsících pokračoval rychlý růst hlavně v segmentu výroby dopravních prostředků, to se týká v prvé řadě dílů a příslušenství, plastových výrobků a zpracování dřeva. Nicméně dobré výsledky vykázala prakticky všechna odvětví průmyslu. Tržby z přímého vývozu rostly opět nadprůměrně, konkrétně o 14 procent, což dokazuje, že růst průmyslové výroby je tažen exportem," řekl Radiožurnálu.

Podle Schiessera byl celý minulý rok pro český průmysl pozitivní, a to i přes stagnaci ekonomiky eurozóny, která je největším obchodním partnerem České republiky.

Marika Táborská, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme