Průvan v OVB. Firma čelí kritice za obchodní praktiky, končí tři vrcholní manažeři

Ve firmě OVB Allfinanz končí tři vrcholní manažeři. Poradenská firma získala v poslední době negativní publicitu kvůli pokutě od České národní banky za klamavé praktiky a také kvůli sporu se studentem Jakubem Charvátem, kterého OVB žaluje za natočení dokumentu o kontroverzních praktikách finančních poradců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze

Peníze | Foto: Licence Public domain CC0

„Byla ukončena spolupráce se třemi vedoucími spolupracovníky společnosti OVB Allfinanz ČR. V běhu jsou příslušné formální procesy. Protože se jedná o obchodní vztahy, nebudeme věc dále komentovat,“ citovaly Lidovky.cz mluvčího OVB Jiřího Reichla.

Server upozorňuje, že ke změně došlo necelý měsíc poté, co se v médiích objevila zpráva o sporu firmy se studentem dokumentaristiky Jakubem Charvátem. Mladý režisér natočil snímek o kontroverzních praktikách poradců OVB, firma ho žaluje a požaduje 100 tisíc odškodné.

OVB letos v břenu dostala pětimilionovou pokutu od České národní banky kvůli praktikám finančních poradců. Pokuta se týkala toho, že poradci v letech 2010 až 2013 prodávali klientům investiční životní pojištění jako spoření.

Podle vyjádření předsedy představenstva OVB Miroslava Řezníka, které přinesl portál Opojisteni.cz, však změny s mediálním tlakem nesouvisejí.

„Představa, že tyto personální změny souvisí s mediálním tlakem posledních dní, je nereálná. Jde o rozhodnutí, které je podloženo detailní analýzou,“ uvedl Řezník.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme