Průzkum Město pro byznys má přispět k lepší spolupráci mezi podnikateli a obcemi

Ke zlepšení spolupráce mezi podnikateli a městy má přispět srovnávací průzkum Město pro byznys. Začíná jeho 4. ročník, který podle Michala Kaderky z hodnotící agentury Datank sleduje 205 obcí s rozšířenou působností a 22 pražských městských částí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

město Písek

město Písek | Foto: Pavel Kudrna | Zdroj: Český rozhlas

Podnikatelský potenciál se srovnává na základě 50 kritérií, které jsou rozděleny do 6 tématických oblastí, jako je podnikatelské prostředí, kvalita lokality, podmínky pracovního trhu, cenové podmínky a průzkum mezi samotnými podnikateli.

„Výsledky výzkumu poslouží městům, aby viděly, jakým způsobem se zhoršují nebo zlepšují. Loni získal titul Město pro byznys Písek,“ připomněl Kaderka. Písek podle výzkumu mohl nabídnout například nízké poplatky pro podnikatele ve městě nebo nadprůměrný přírůstek obyvatelstva.

Naopak na chvostu tabulky loni skončily Ivančice, Karviná, Havířov a další vesměs moravské a slezské obce.

Praha měla v rámci Města pro byznys vlastní srovnávání. Podle něj se na území metropole nejlépe podnikalo ve Stodůlkách a Horních Měcholupech, nejhorší podmínky pak nabízela Praha 1 a Letňany.

Jaroslav Skalický, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme