Půjdou zaměstnaci z Bochumi do Nokie v Rumunsku?

Nečekaný vývoj v kauze uzavírané továrny firmy Nokia v německé Bochumi. Vedení finské společnosti chce údajně jejím zaměstnancům nabídnout práci v Rumunsku. Právě tam hodlá Nokia přesunout výrobu mobilních telefonů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zaměstnanci Nokie v Bochumi

zaměstnanci Nokie v Bochumi | Zdroj: ČTK

Informaci přinesl deník Rheinische Post, který se odvolává na kruhy blízké finskému koncernu. Němečtí zaměstnanci by podle těchto představ sice nepřišli o práci, ale pobírali by v Rumunsku podstatně nižší plat.

Odborová rada bochumské továrny stále věří, že dny západoněmeckého závodu ještě nejsou definitivně sečteny. Optimismus přitom čerpají hlavně ze včerejší veřejné omluvy šéfa Nokie Olli-Pekky Kallasvua za poslední vývoj vyhroceného sporu kolem přesunu výroby.

Němečtí politici pokračují v ostrých výpadech proti finské společnosti. Nejnovějším impulsem jim k tomu bylo oznámení loňského zisku Nokie, který činil 7,2 miliardy eur.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme