Radler opět značkou Heinekenu. Soud zrušil rozhodnutí patentového úřadu

Pivovarnická skupina Heineken bude mít zřejmě dál výhradní právo na používání značky radler.cz. Městský soud v Praze ve čtvrtek zrušil rozhodnutí patentového úřadu, který před třemi lety zneplatnil ochrannou známku pivovaru. Úřad bude muset věc znovu prozkoumat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Společnost Heineken se soudila o právo na výhradní užívání značek radler a radler.cz.

Společnost Heineken se soudila o právo na výhradní užívání značek radler a radler.cz. | Zdroj: Pixabay

Společnost Heineken se soudila o právo na výhradní užívání značek radler a radler.cz. O ochrannou známku na toto označení mixu piva s limonádou zažádala firma v roce 2001 a taky ji dostala. Před třemi lety ji ale patentový úřad zrušil. Podle úřadu, který vydává ochranné známky, je toto pojmenování pro pivní limonády ve světě běžné a Češi ho vnímají jen jako typ nízkoalkoholického pití. Soud ale ve čtvrtek vyhověl Heinekenu,

„V roce 2001 průměrný spotřebitel v České republice neznal značku radler a pouze můj klient ji v České republice uvedl na trh. Poté, co se stala populární, ji začaly využívat jiné subjekty a snaží se nyní zrušit nějakou prioritu, kterou můj klient ke značce má," dodává advokát společnosti Milan Kyjovský.

Označení radler používal třeba i pivovar Chodovar nebo budějovický Samson. Pod tlakem Heinekenu ale nakonec všichni od značky ustoupili.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme