Ragbyové MS je velká akce i z hlediska marketingu. Čekají se miliardy diváků

Na Britských ostrovech odstartuje dnes večer největší sportovní akce letošního roku – mistrovství světa v ragby. Jedná se o mimořádnou akci i z hlediska marketingu. Podle odhadů by šampionát mohl k televizním obrazovkám přilákat až tři miliardy diváků z celého světa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hřiště na rugby ve francouzském Bayonne

Hřiště na rugby ve francouzském Bayonne | Foto: Vojtěch Kouřímský

Televizní práva na šampionát si koupila víc než stovka televizních stanic. A předpokládanému zájmu diváků bude odpovídat i cena reklamních bloků.

„Na domácím trhu má práva koupená ITV, která už oznámila, že prodává ty třicetisekundové reklamní bloky jen o něco levněji, než se prodávají stejné bloky při SuperBowlu, což je nejdražší televizní čas vůbec,“ poznamenal Tomáš Janča ze společnosti 2Score, která se zabývá sportovním marketingem.

Levné nejsou ani vstupenky na stadion. Ty jsou rozdělené do čtyř cenových kategorií.

Na dnešní zahajovací utkání si lze koupit nejlevnější lístek v přepočtu za necelé tři tisíce korun, ten nejdražší vyjde zhruba na 12 tisíc. Čím blíže vrcholu šampionátu, tím cena vstupenek stoupá – za lístek na finále fanoušek zaplatí v přepočtu víc než 26 tisíc.

MS v ragby se vrací na místo vzniku. Mezi miliony fanoušků bude i princ Harry

Číst článek

Diváky cena zjevně neodrazuje. Podle posledních informací pořadatelé prodali 95 procent všech vstupenek, tedy skoro 2,5 milionu kusů.

Mistrovství světa má význam i pro popularizaci sportu. Na nové zájemce se těší i české kluby.

„To vždycky zafunguje. Stejně jako když začala vyhrávat Martina Sáblíková a najednou se zdesetinásobil počet rychlobruslařů u nás, tak jakmile proběhne v televizi takhle velká sportovní akce, tak se do ragbyových klubů nahrne spousta dětí,“ říká člen výkonného výboru České ragbyové unie, Martin Charvát.

Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme