Raiffeisenbank chce převzít drobné klienty Citibank. Ta bude cílit hlavně na velké firmy

Citibank prodává osobní účty svých drobných klientů. Ty zřejmě koupí pátá největší tuzemská banka Raiffeisenbank. Informoval o tom deník E15. Jedním z důvodů finančního domu je, že se chce zaměřit na větší firmy. Podle analytika Marka Hatlapatky ze společnosti Cyrrus se ale zákazníci velkých změn bát nemusejí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Raiffeisenbank (ilustrační foto).

Raiffeisenbank (ilustrační foto). | Foto: Filip Jandourek

„Je jasné, že každá banka má svou jedinečnou strategii a že se v průběhu bude na Raiffeisen měnit. Je pak otázkou, jestli klientům Citibank budou nové služby vyhovovat,“ říká Hatlapatka.

Raiffeseinbank nejlépe splnila požadavky Citibank, aby se zachoval co největší počet pracovních míst v retailovém odvětví banky.

Citibank se k prodeji do konce transakce vyjadřovat nechce, stejně jako Raiffesenbank. „Co mohu říci, je, že nebudeme komentovat spekulace jakéhokoliv deníku,“ uvedl mluvčí Raiffesenbank Tomáš Zavoral.

Citigroup prodává osobní bankovnictví i v Kostarice, Egyptě, Maďarsku, Japonsku nebo třeba Panamě.

Nového majitele hledají i banky GE Money nebo ZUNO. Navíc se na současný trh tlačí nové a malé finanční domy. Podle některých analytiků se novou situací posílí pozice už tak velkých hráčů na trhu.

Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme