Rakouská stávka železničářů se dotkne i našich drah

Rakouští železničáři budou zítra stávkovat. Protest začne v jednu v noci a potrvá celý den. Do Rakouska ani z Rakouska tak nebudou vypraveny žádné vlakové spoje. Všechny soupravy, které pojedou přes naši republiku, proto budou končit svou jízdu na hranicích. Dotkne se to i mezinárodních spojů třídy EuroCity z Prahy a Varšavy, které jedou přes Břeclav.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlak ve stanici

vlak ve stanici | Foto: Jan Rosenauer

Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského cestu ukončí právě v Břeclavi nabo na hraničních přechodech v Dolním Dvořišti, Českých Velenicích nebo v Šatově. "Cestující budou odkázáni buď na jiný druh dopravy, anebo budou muset odložit svou cestu až na středu. Pokud půjde o osobní nebo spěšné vlaky, které přijíždějí z Rakouska, tyto vlaky vůbec nepřijedou."

Protesty rakouských odborů mají být největší za posledních deset let. Celodenní akce se zřejmě nejvíce dotkne městské dopravy - autobusy, tramvaje a ve Vídni také metro po celý den nevyjedou. Ke stávce se připojí také policisté a celníci. Zatímco dopravci musí na hranicích počítat se zdržením, osobní automobilová doprava by měla být odbavována bez větších problémů.

S protesty se potýkají také některé evropské země. Francouzští železničáři zahájí stávku už večer kvůli změnám důchodového systému, které minulý týden schválila vláda. Ve celé zemi pak bude zítra omezena letecká doprava a veřejná doprava v řadě měst.

Markéta Kaclová, Viktorie Hošková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme