Rakouský kancléř v Praze o volném pohybu pracovních sil

Češi zatím nebudou mít možnost vycestovat volně za prací do Rakouska - v rozhovoru pro Hospodářské noviny rakouský kancléř Wolfgang Schüssel uvedl, že jeho vláda zatím neuvažuje o zrušení přechodného období na omezení volného pohybu pracovních sil v Evropské unii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wolfgang Schüssel

Wolfgang Schüssel | Foto: webpolitik.de

Rakouský kancléř mluví o tom, že vztahy mezi oběma zeměmi nebyly nikdy lepší než nyní. Přesto je dnešní oficiální návštěva Wofganga Schüssela v Praze první po deseti letech. Očekává se, že kromě volného pohybu osob dojde při jeho dnešních jednáních řeč i na další především evropské otázky - jako je ústavní smlouva nebo příspěvky do unijního rozpočtu.

V posledních letech kalily vzájemné vztahy hlavně debaty o právnosti Benešových dekretů, odsunu Rakušanů po druhé světové válce a jaderná elektrárna Temelín. Není vyloučené, že se kancléř Schüssel při svých rozhovorech s premiérem Grossem a prezidentem Klausem dotkne i těchto otázek.

Oba politici se dohodli také společném postupu při řešení přetížené kamionové dopravy v Evropě - chtějí společně působit na omezení tranzitní kamionové dopravy a na přijetí takových opatření, která zvýší konkurenceschopnost železniční dopravy - podrobnosti ovšem politici nesdělili.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme