Razie na chebském tržišti: zabaveno zboží za 60 miliónů

Kontrola vietnamského tržiště u Svatého kříže na Chebsku pomalu končí. V závěru třídenní akce policisté a celníci nalézají další skrýše s nelegálním zbožím. Zajistili cigarety a padělky značkového zboží za více než 60 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tržiště

Tržiště | Foto: Jan Rosenauer

Celníci a policisté zatím nejvíce zboží zabavili v autech, když obchodníci chtěli zboží z hlídaného tržiště odvézt. Úkryty a tajné sklady byly ale nalezeny také za falešnými stěnami stánků a také v chodbách, které Vietnamci vybudovali za řadami prodejních míst.

Závadné zboží obchodníci ukrývali i v kanálech. "Celníci začali otevírat kanály, které se tady nacházejí v areály, a všechny ty kanály, které jsou hluboké asi 4 metry, jsou naplněné po okraj nelegálním zbožím."

Podle mluvčí západočeské celní správy Jitky Blahutové kanály obsahují cigarety oděvy obuv ale hlavně padělky zahraničních lihovin. "Ta náplň těch lahví je zakalená, takže je to zboží, které určitě není originální a pravděpodobně bude i zdravotně závadné."

Markéta Kaclová, Zdeněk Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme