Řecko varuje před další finanční krizí

Řecký premiér Jorgos Papandreu varuje před novou finanční krizí. Při návštěvě Spojených států upozornil, že problémy jeho země mohou otřást finančními trhy všech vyspělých zemí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Washingtonský Kongres

Washingtonský Kongres | Foto: Vojtěch Pohanka

"Pokračující problémy v eurozóně mohou mít dominový efekt. A vyhnat ceny úvěrů pro jiné země, které hospodaří s velkým rozpočtovým schodkem," prohlásil mimo jiné premiér Papandreu při jednom z vystoupení ve Washingtonu, kde hledá podporu ve své snaze dostat Řecko z finanční krize.

Ministryně zahraničí USA Hillary Clintonová úsilí předsedy řecké vlády pochválila. Dnes se premiér Papandreu setká s prezidentem Obamou.

Spojené státy hospodaří také s vysokým rozpočtovým schodkem. I když je pozice malého Řecka vzhledem k jeho členství v eurozóně naprosto jiná než Spojených států, pro Američany mají Papandreova slova velkou váhu.

Marika Táborská, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme