Řecký parlament automaticky schválil zákon o výměně dluhopisů

Řeckým parlamentem prošel zákon o výměně dluhopisů, který má zajistit další úspory státu. O zákonu se nehlasovalo a byl podle obvyklé procedury přijat automaticky. Vláda má totiž v parlamentu většinu a nikdo nevznesl požadavek na jmenovité hlasování.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozprava v řeckém parlamentu o úsporných opatřeních

Rozprava v řeckém parlamentu o úsporných opatřeních | Zdroj: ČTK

Odhlasováním zákona, který Řecku umožní odpis státního dluhu zhruba o 110 miliard eur, řecká vláda překonala další mezník v plnění programu, který je podmínkou pro získání dalšího finančního úvěru.

Ministr financí Venizelos přiznal, že kdyby zákon nebyl odhlasován, země by zbankrotovala.

Vláda má zítra provést veřejný návrh k výměně dluhopisů a do konce příštího týdne musí v parlamentu schválit další desítky zákonů týkající se doplňkového rozpočtu na rok 2012, razantních škrtů ve výdajích na zdravotnictví, školství, ale i snížení důchodů a mezd v soukromém sektoru.

Lucie Maňourová, Soňa Dorňáková Stamu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme