Bezecný končí ve funkci šéfa České obchodní inspekce. Uvedl, že odchází ze soukromých a rodinných důvodů

Ředitel České obchodní inspekce Mojmír Bezecný odchází k 30. září z funkce. Žádost o odvolání odeslal ministrovi průmyslu a obchodu Karlu Havlíčkovi (za ANO). K rezignaci Bezecného vedou soukromé a rodinné důvody, řekl v pondělí televizi Nova. Ústředním ředitelem inspekce je od dubna 2014.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitel České obchodní inspekce Mojmír Bezecný.

Ředitel České obchodní inspekce Mojmír Bezecný. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Bezecný pracuje u obchodní inspekce od roku 1986. „Cítím, že po 35 letech u inspekce je vhodný čas na změnu,“ řekl Nově.

Obchodní inspekce provedla šestkrát víc kontrol. Za první čtvrtletí pochybil každý druhý e-shop

Číst článek

Vyloučil to, že za jeho odchodem stojí vnější nátlak.

Podle Bezecného je úřad personálně zajištěný a po dobu výběrového řízení na nového ředitele ho může vést jeho zástupce. „Jak chod úřadu, tak ani kontrolní činnost České obchodní inspekce nebude nijak ohrožena,“ dodal.

Česká obchodní inspekce zajišťuje ochranu práv spotřebitelů. Kontroluje firmy a živnostníky, kteří nabízejí zboží a služby. Výjimkou jsou potraviny, pokrmy a tabákové výrobky.

Inspekce je orgánem státní správy podřízeným ministerstvu průmyslu a obchodu. Člení se na ústřední inspektorát a jemu podřízené inspektoráty se sídly v sedmi krajských městech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme