Ze zdravotních důvodů skončil šéf strategického státního podniku LOM Praha. Vedl ho sedm let

Roman Planička opustí ke 30. dubnu ze zdravotních důvodů funkci ředitele státního podniku LOM Praha. Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) přijal jeho rezignaci, informoval ve středu v tiskové zprávě odbor komunikace ministerstva obrany. Strategický podnik, který se soustřeďuje na opravy a modernizace letecké techniky, vedl Planička sedm let. Jeho nástupce bude obrana hledat ve výběrovém řízení.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Planička opustí ke 30. dubnu ze zdravotních důvodů funkci ředitele státního podniku LOM Praha

Roman Planička opustí ke 30. dubnu ze zdravotních důvodů funkci ředitele státního podniku LOM Praha | Foto: František Vlček | Zdroj: MAFRA / Profimedia

Novým ředitelem příspěvkové organizace Vojenská lázeňská a rekreační zařízení (VLRZ) bude od 1. května Milan Lauber, informovalo rovněž ministerstvo. Současný zástupce rektora Univerzity obrany v Brně Lauber vyhrál výběrové řízení, které bylo vyhlášeno v březnu a do kterého se přihlásilo deset uchazečů.

„Děkuji Romanu Planičkovi za jeho sedmileté působení v čele našeho významného státního podniku. Věřím, že z výběrového řízení vzejde kvalitní nástupce,“ uvedl Metnar. Do ukončení výběrového řízení povede podnik finanční ředitel Michal Geist.

LOM Praha je strategický státní podnik, jehož zakladatelem je ministerstvo obrany. Hlavní úkoly plní v oblasti oprav a modernizace letecké techniky, zajišťuje také letecký výcvik příslušníků české armády i zahraničních zákazníků.

Planička působil v čele LOM Praha od března 2012, kdy jej jmenoval tehdejší ministr obrany Alexandr Vondra (ODS). Předtím pracoval na různých pozicích ve společnosti LET Kunovice nebo se zabýval zahraničním obchodem v letecké divizi společnosti PAMCO INT. V letech 2008-2009 byl viceprezidentem technického úseku ČSA.

Příspěvková organizace VLRZ, kterou nově povede Lauber, spravuje v ČR pět rekreačních objektů, pět lázeňských léčeben, rehabilitační ústav a dva vojenské kluby. Zajišťuje preventivní rehabilitace vojáků z povolání a rekreační a lázeňskou péči pro bývalé i současné zaměstnance resortu obrany, uvedlo ministerstvo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme