Ředitelem ČEZu by mohl být jeden z šéfů jaderných elektráren

Ještě nebylo ani vypsáno výběrové řízení na nového šéfa ČEZu a už se objevilo několik horkých tipů na možné kandidáty do křesla po sesazeném Jaroslavu Mílovi. Vedle ředitele jaderné elektrárny Dukovany Ivo Kouklíka nebo šéfa Temelína Jiřího Vágnera (prohlásil to podle ČTK ministr průmyslu a obchodu Milan Urban) se objevilo i jméno šéfa plzeňské Škody Holding Martina Romana, který do firmy přišel z Janky Radotín. Po odvolání šéfa ČEZ Jaroslava Míla nemá totiž žádný člen představenstva odborné vzdělání v jaderné energetice a společnost tak porušuje atomový zákon.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaderná elektrárna Temelín

Jaderná elektrárna Temelín | Foto: Jan Rosenauer

Objevila se tři jména: ředitel jaderné elektrárny Dukovany Ivo Kouklík, šéf Temelínu Jiří Vágner a nově padlo i jméno šéfa plzeňské Škody Holding Martina Romana, který do firmy přišel z Janky Radotín. Ten se k tomu nechce vyjadřovat, Českému rozhlasu jen ústy svého mluvčího Karla Samce vzkázal: "Já vám z pozice tiskového mluvčího Škody Holding mohu pouze zprostředkovat vyjádření generálního ředitele Škody Holding Martina Romana: "Žádnou oficiální nabídku jsem nedostal."

První dvě jména prohlásil pro ČTK ministr průmyslu a obchodu Milan Urban. Ten ale ve svém vyjádření pro Radiožurnál popřel, že by o nějakých konkrétních jménech na post po Jaroslavu Mílovi uvažoval. "Ne, v žádném případě, teprve vybíráme remomovanou profesionální personální agenturu, která nám zpracuje doporučení na případné manažery v ČEZu. Ani tato agentura není vybrána, natož manažer."

O výběru nového ředitele ČEZu bude rozhodovat Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo financí. Jméno nového šéfa by mělo být známo v prosinci.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme