Restaurace se obávají úbytku hostů po zrušení zvýhodnění stravenek

Drtivá většina restauratérů v Česku se obává poklesu počtu hostů během oběda a snížení jejich útraty, pokud dojde ke zrušení daňového zvýhodnění stravenek. Zjistila to společnost Factum Invenio. Jejího průzkumu se zúčastnilo 201 provozoven z celé republiky

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

stravenky

stravenky | Foto: Jan Rosenauer

„Provozovatelé nám potvrzují v rámci toho reprezentativního šetření, že v podstatě můžou očekávat velmi výrazný propad návštěvnosti svých zařízení, a to zejména v době oběda - to jsou čtyři pětiny provozovatelů,“ řekl ve Stalo se dnes ředitel výzkumu společnosti Factum Invenio Miroslav Fous.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výsledky šetření přiblížil Miroslav Fous ze společnosti Factum Invenio ve Stalo se dnes

„Ale také dvě pětiny provozovatelů říkají, že pokles návštěvnosti zasáhne i večerní hodiny.“

„Propad svých vlastních celkových tržeb v průměru odhadují přibližně na 25 procent,“ doplnil s tím, že necelá polovina provozovatelů restaurací předpokládá, že jedním z nutných důsledků pak bude propouštění alespoň části personálu.

Zrušení daňového zvýhodnění stravenek a závodního stravování je součástí chystané daňové reformy, proti které - vedle dalších reformních kroků - protestují odbory. Zástupci zaměstnanců žádají zachování benefitů v podobě příspěvků na jídlo nebo režijních jízdenek.

Veronika Sedláčková, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme