Řetězec Julius Meinl nabízel prošlé a zkažené zboží

Omyté a očištěné, ale prošlé a zkažené potraviny si mohli koupit obyvatelé Českých Budějovic v prodejně Julius Meinl na Lannově třídě. Přišla na to při kontrole Státní zemědělská a potravinářská inspekce ČR, která proto uloží obchodnímu řetězci statisícové pokuty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vchod do obchodního domu

Vchod do obchodního domu | Foto: Jan Rosenauer

V lahůdkářském úseku musely prodavačky po nařízení vedoucího vracet zpět do prodeje závadné a prošlé potraviny, určené původně k likvidaci. Oznámila to mluvčí inspekce Daniela Kolejková.

"Inspektoři například v prodeji našli salám, který byl prošlý už v květnu. A začátkem září se tu podle informací inspekce omývali potraviny prošlé i několik měsíců. Náš úřad podal na Policii České republiky a na státní zastupitelství v Českých Budějovicích oznámení o podezření z trestného činu prodeje potravin ohrožujících zdraví spotřebitele a také z trestného činu vydírání," uvedla Kolejková.

Společnost Julius Meinl je prvním obchodním řetězcem, který kvůli silnému konkurenčnímu boji z Česka odchází. Na sedm desítek jeho prodejen koupí firma Ahold provozující supermarkety Albert a Hypernova. A právě ta tento týden na kontroly inspektorů doplatila také. Kvůli zamoření hlodavci jí uzavřeli prodejnu potravin v jindřichohradeckém hypermarketu.

Milan Kopp, Hana Jurášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme