Řidiči nemění pojišťovny

Největší domácí pojišťovací ústavy zatím nedostaly od majitelů vozidel příliš výpovědí smluv na povinné ručení na rok 2001, naopak spíše hlásí příliv klientů od jiných pojišťoven. Čtvrtek 16. listopadu je přitom poslední den, kdy musejí vlastníci vozidel vypovědět smlouvu o povinném ručení, chtějí-li pojišťovnu změnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pokud se totiž klient rozhodne změnit pojišťovnu, musí svoji současnou smlouvu vypovědět nejpozději šest týdnů před ukončením pojistného období. Nestihne-li vypovědět smlouvu v této zákonem stanovené lhůtě, jeho smlouva se automaticky prodlužuje na další pojistné období. Výzkum agentury AVE marketing ukázal, že více než tři čtvrtiny vlastníků motorových vozidel jsou se svou pojišťovnou pro toto pojištění spokojeny a téměř čtvrtina neumí tuto skutečnost posoudit.

Nejspokojenější klienty měly podle výzkumu zejména velcí pojistitelé - Generali, Česká pojišťovna, Kooperativa a Allianz.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme