Říman odvolal Čermáka, CzechInvest povede Rudyšarová

Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman dnes odvolal dosavadního šéfa agentury Romana Čermáka na jeho vlastní žádost. Vedením CzechInvestu prozatím pověřil Alexandru Rudyšarovou, která do dnešního dne vedla v agentuře divizi investic.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CzechInvest

CzechInvest | Foto: CzechInvest

Čermák stál v čele CzechInvestu od letošního dubna. Tehdy ve funkci vystřídal Tomáše Hrudu, kterého Říman odvolal. V říjnu ale Čermák požádal Římana o uvolnění z funkce.

O tom, kdo bude jmenovaným novým generálním ředitelem, by mělo být rozhodnuto do konce letošního roku, odhaduje mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu Tomáš Bartovský.

"Ministr Říman v médiích několikrát naznačil, že existuje vícero kandidátů na post generálního ředitele. O tom, kdo bude jmenován ředitelem CzechInvestu, se rozhodne na přelomu roku na základě interního výběru v rámci agentury," uvedl Bartovský.

Dvaačtyřicetiletá Rudyšarová nastoupila do agentury CzechInvest letos v dubnu na pozici ředitelky divize investic a aplikovaného výzkumu. Vystudovala právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Hovoří plynně anglicky a rusky.

Do CzechInvestu přišla ze společnosti TELE2, ve které působila na postu jednatelky a manažerky telekomunikační regulace. Dříve Rudyšarová pracovala jako odborný referent legislativního odboru Poslanecké sněmovny, podnikový právník pražské kanceláře společnosti Everest Real Estate Company a na začátku 90. let byla zaměstnána v prezidentské kanceláři.

Jitka Hanžlová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme