Rivalové ČSA a Travel Service začali spolupracovat. Chtějí přilákat víc cestujících

České aerolinie a konkurenční společnost Travel Service začaly spolupracovat, budou spolu prodávat letenky. Chtějí tak získat více cestujících, kteří létají přes Prahu. Dohoda o takzvaném sdílení kódu platí jen pro cestující, kteří přestupují z linky jednoho dopravce do sítě druhého.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo

Letadlo | Foto: Kateřina Křenová

Čeští cestující ale letenku u jednoho dopravce na spoj dopravce druhého neseženou. Na českém trhu i nadále zůstávají rivaly. Dopravci si nové destinace do svých rezervačních systémů již zařadili. První letenky si cestující budou moci pořídit do konce tohoto týdne.

Díky spolupráci se dopravcům rozšíří destinace, a to na obou stranách. ČSA díky tomu svoji sít zvětší například o Bilbao, Palmu de Mallorcu, Soluň, Larnaku nebo Split. Právě tam létá hlavně Travel Service. ČSA získají celkem devět linek, na kterých operuje Travel Service.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o spolupráci ČSA a Travel Servisu shrnul redaktor Českého rozhlasu Jan Beneš.

Počet cestujících by se měl zvýšit i u Travel Servisu. Společnost připojí ke své síti lety ČSA do Berlína, Budapešti, Stockholmu nebo Varšavy a přijde k 13 novým linkám. Vzájemná dohoda obou dopravců platí do konce letošní sezony.

ČSA má 15 airbusů, pět boeingů a osm letounů ATR. Společnost je stále největším českým leteckým dopravcem. Jeho hlavní konkurent Travel Service má ve své flotile 28 Boeingů 737, létá také s Airbusem A320 nebo Cessnou 680.

Na nedávném aerosalonu v Paříži si tato firma také objednala tři nové Boeingy 737 MAX s katalogovou hodnotou přesahující 301 milionu dolarů, což je téměř šest miliard korun.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme