Rodinná záložna Moravské Budějovice jde do konkursu

Nucený správce spořitelního a úvěrního družstva Rodinná záložna Moravské Budějovice Vladimír Cigánek podal návrh na konkurs na majetek záložny. Uvedl to mluvčí Úřadu pro dohled nad družstevními záložnami Oldřich Zajíc s tím, že úřad tento krok schválil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jak zdůraznil, vklady členů Rodinné záložny jsou přihlášeny do zajišťovacího fondu. Rodinná záložna je druhou největší domácí kampeličkou. Přibližně 22 tisíc vkladatelů v ní má uloženo 1 a půl miliardy korun. Úřad v pátek v záložně rovněž opakovaně zavedl nucenou správu a to zejména pro dlouhodobou platební neschopnost.

Dalším důvodem pro opakované uvalení nucené správy je činnost bývalých volených orgánů záložny. Ta ohrožovala návratnost vkladů a stabilitu kampeličky.

Milan Kopp, Petr Doležel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme