Rozhodnutí o odstupném pro lidi z Delphi Packard zatím nepadlo

Hejtman libereckého kraje Stanislav Eichler dnes navštívil českolipský podnik Delphi Packard. Chtěl zjistit, za jakých podmínek chce firma propustit na 1400 zaměstnanců, a jaké jsou šance, že lidé se s vedením podniku dohodnou o odstupném.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

protestní mítink zaměstnanců firmy Delphi Packard

protestní mítink zaměstnanců firmy Delphi Packard | Zdroj: ČTK

Žádná konkrétní dohoda o výši odstupného pro zaměstnance zatím nepadla. Hejtman Stanislav Eichler ale jednání vidí nadějně a myslí si, že dohoda možná je.

Přehrát

00:00 / 00:00

O návštěvě libereckého hejtmana ve firmě Delphi Packard z místa informuje redaktorka Veronika Němcová

Sám stojí na straně odborů a podporuje adekvátní odstupné pro dlouholeté zaměstnance. Je také připraven jednat s americkým vedením firmy.

Rozhodnutí o výši odstupného, schválené všemi účastníky, by mělo být hotové do 15 dnů, aby jednání neskončila krajním řešením, tedy stávkou zaměstnanců.

V Libereckém kraji je Českolipsko okresem s nejvyšší nezaměstnaností, i když v posledních měsících se ji až do teď dařilo snižovat. Bez práce je více než 6 tisíc lidí a na jedno pracovní místo připadá 11 uchazečů.

Marika Táborská, Veronika Němcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme