Rozhodnutí o privatizaci Aera Vodochody padne za týden

Vláda odložila o týden rozhodnutí o privatizaci Aera Vodochody. Po zasedání kabinetu to oznámil premiér Mirek Topolánek s tím, že nyní trvá doba připomínkového řízení. Vláda tak nedodrží původní harmonogram privatizace Aera, který počítal s tím, že investor bude znám 18. října, tedy právě dnes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Areál továrny Aero Vodochody

Areál továrny Aero Vodochody | Foto: Aero Vodochody

Za favorita privatizace se považuje česko-slovenská investiční skupina Penta, která za vodochodský podnik hodlá zaplatit bezmála 3 miliardy korun.

O Aero se ucházely společnosti Slovácké strojírny, HTC Holding, Aero Kilcullen Consortium, Benson RPG, Český letecký průmysl, Eco-Investment, Oakfield a konsorcium firem PPF a J&T.

Většina zájemců již dříve přiznala, že Aero chtějí získat především pro možnost vybudovat z tamní přistávací dráhy mezinárodní letiště. Nový majitel se však musí smluvně zavázat, že udrží výrobu a zachová zaměstnanost.

Milan Kopp, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme