Rozpočtový výbor doporučil schválit rozpočet na rok 2010

Poslanci z rozpočtového výboru doporučili sněmovně přijmout návrh státního rozpočtu na příští rok. Z požadavků dalších sněmovních výborů podpořili jen návrh zemědělského výboru. Ten chce dát 250 milionů korun na dotační programy a podporu regionálních potravinářských výrobků na úkor provozních výdajů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

O 169 milionů se mají snížit provozní výdaje organizací pod ministerstvem zemědělství a peníze mají jít na platy v těchto organizacích.

Zhruba 256 žádostí obcí a různých organizací o dotace v objemu přes 2,5 miliardy korun rozpočtový výbor neschválil. To vítá i exministr financí, poslanec TOP 09 Miroslav Kalousek :

"Já pevně doufám, že to, čemu se mediálně říká porcování medvěda, v letošním roce nebude. Nemůžeme si to dovolit. Není na to žádný prostor. Není odkud brát."

Žádosti obcí a organizací o státní dotace se jako vždy týkají například staveb a oprav škol, školek, kulturních zařízení nebo stadionů. Proti předchozím letům se jich ale tentokrát sešlo mnohem méně. Ještě loni jich bylo asi 1500.

Milada Richterová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme