Rozsáhlá razie v německých pobočkách Siemensu

Velkou razii podniká německá policie a státní zastupitelství v několika filiálkách koncernu Siemens. Pozornost se soustředí hlavně na kanceláře a byty některých vysoce postavených zaměstnanců. Podle našeho berlínského zpravodaje Jiřího Hoška má policie podezření na závažnou hospodářskou trestnou činnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lehké metro firmy Siemens

lehké metro firmy Siemens | Foto: Siemens

Server Spiegel-Online s odvoláním na dobře informované zdroje napsal, že několik manažerů mělo ve velkém zpronevěřovat majetek koncernu. Peníze měly zčásti sloužit k uplácení potenciálních zákazníků. Tyto transakce měly plynout přes zahraniční, například švýcarská konta.

Už v minulých letech vyplavaly na povrch případy, kdy zaměstnanci Siemensu upláceli miliónovými částkami třeba představitele italského energetického koncernu Enel.

Mluvčí Siemensu uvedla, že příčinou policejních prohlídek jsou prohřešky jednotlivých zaměstnanců proti obchodním pravidlům koncernu. Mluvčí zároveň dodala, že firma vyšetřování plně podporuje a má zájem na úplném objasnění případu.

Na obří razii především v Mnichově a Erlangenu se podílejí dvě stovky policistů a daňových kontrolorů.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme