Ruská ekonomika se propadla téměř o osm procent

Ruská ekonomika zaznamenala největší propad za posledních patnáct let. Svědčí o tom údaje zveřejněné ruským statistickým úřadem. Podle nich ruská ekonomika v loňském roce poklesla téměř o osm procent.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zamrzlá řeka Moskva

Zamrzlá řeka Moskva | Foto: licence Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported, Thomas Glau

Propad ruské ekonomiky je podle expertů důsledkem světové finanční krize. Ta podle ekonomů v případě Ruska udeřila tak těžce především kvůli dlouho odkládaným reformám a přílišné závislosti hospodářství na prodeji nerostných surovin.

Pokles byl nicméně nakonec nižší, než očekávala ruská vláda. V posledních měsících loňského roku hospodářství začalo opět oživovat. Největší propad zaznamenaly podle statistiků stavební a zpracovatelský průmysl, s velkými problémy se potýkají také restaurační a hotelové služby, které za dob ekonomického boomu patřily k nejrychleji rostoucím.

Lenka Kabrhelová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme