Rusko varovalo Ukrajinu před ekonomickými důsledky asociační dohody s EU

Integrace Ukrajiny s Evropskou unií bude mít fatální hospodářské důsledky, varovala Moskva Kyjev před podpisem asociační dohody se zeměmi osmadvacítky. Ukrajina se v takovém případě nemůže stát členem Celní unie, kterou tvoří Rusko, Bělorusko a Kazachstán. Podřezává si tím pod sebou větev, upozornil Kreml.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva, Kreml

Moskva, Kreml | Foto: CC SA 1.0, Vladimir Rudakov

Ukrajina je sice nezávislou zemí, ale měla by myslet na své ekonomické vyhlídky, zaznívá v posledních dnech z úst ruských politiků, kteří se snaží ukrajinským kolegům vymluvit sbližování s Evropskou unií.

„Nechápeme, proč chce Ukrajina podepsat asociační dohodu. Vždyť kořeny ukrajinské ekonomiky nejsou na západě, ale na východě. Máme společné strojírenské, metalurgické, chemické a jaderné komplexy,“ říká poradce ruského prezidenta Sergej Glazjev.

„Pokud si Ukrajinci myslí, že jim tuto ztrátu západ kompenzuje, pak jsou naivní,“ varoval Sergej Glazjev.

Podle jeho prognóz pod heslem “Opustíš-li mne, zahyneš“, čeká Ukrajinu masové propouštění, devalvace měny a celkový úpadek.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme