Rusko zruší zákaz dovozu polského masa

Rusko se chystá zrušit zákaz dovozu polského masa. Embargo platí už dva roky a je jedním z problémů ve vztazích mezi Moskvou a Varšavou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

maso

maso | Foto: Comstock Images

Ruská a polská veterinární služba podepíší příští týden memorandum, které umožní obnovit vývoz polského masa a dalších zemědělských produktů do Ruska. Oznámila to televize TVN. Zrušení zákazu je výsledkem dnešních jednání polského ministra zemědělství Marka Sawického v Moskvě.

Ruská veterinární kontrola prověřila podmínky v polských masokombinátech a v druhé polovině prosince má vydat závěrečnou zprávu. Zrušení zákazu se přirozeně nebude týkat vývozu drůbeže z oblastí postižených ptačí chřipkou.

Rusko před dvěma lety obvinilo polské výrobce, že falšují fytosanitární osvědčení a prodávají na ruském trhu maso z třetích zemí. Tento původně technicko-právní spor přerostl v politický problém, který minulá polská vláda nedokázala vyřešit. Obviňovala Moskvu, že se snaží Polsko potrestat za jednání se Spojenými státy o protiraketové základně.

Martin Dorazín, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme