Ruský prezident Putin chce posílit výdaje na obranný průmysl

Ruský prezident vyzývá k obnovení vojenského průmyslu ve stylu stalinských 30. let. Vladimir Putin připomněl ambiciózní sovětskou industrializaci během schůzky s bezpečnostní radou státu. Do skomírajícího obranného průmyslu chce během příštích let investovat miliardy dolarů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: Alexei Druzhinin | Zdroj: ČTK

Ruský obranný průmysl by podle Vladimira Putina měl dostat podobný impuls, jakým byla masivní industrializace Sovětského svazu ve 30. letech.

Ruský prezident, který plánuje během příštích osmi let vyčlenit na modernizaci armády a zbrojovek 680 miliard dolarů, ale během svého projevu k bezpečnostní radě státu jméno sovětského diktátora Josifa Stalina nezmínil.

Mnozí Rusové sovětského lídra dodnes oceňují za modernizaci země a vítězství ve 2. světové válce. I přesto, že jeho 27letá vláda stála životy miliónů sovětských obyvatel.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme