Růst ekonomiky brzdí nekvalitní české školství, míní ředitelé firem

Generální ředitelé předních českých firem se domnívají, že nízká úroveň českého školství je brzdou pro náš hospodářský růst. Průzkum jejich názorů provedla společnost IBM společně s institutem Idea ekonoma Jana Švejnara.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vzdělání pomáhá najít si lepší pracovní uplatnění

Vzdělání pomáhá najít si lepší pracovní uplatnění | Foto: Fotobanka stock.xchng

Hlavní manažeři českých podniků si stěžují, že absolventi vysokých škol nemají dostatečné znalosti a chybí jim ochota zdokonalovat se.

Generální ředitel IBM Česká republika Vladek Šlezingr přitom zdůraznil, že kvalita českého školství do značné míry rozhodne o tom, jestli naše země uspěje v globální konkurenci.

„Jedním z klíčových faktorů úspěchu či neúspěchu bude dostatek talentů. Systém vzdělávání musí být takový, aby absolventi, kteří budou opouštět školy, odpovídali tomu, co ty firmy potřebují a budou potřebovat,“ zdůraznil.

Podle generálních ředitelů většinou nejtalentovanější absolventi z Česka v současné době odcházejí za lepšími podmínkami do zahraničí. Nedaří se nám prý přilákat ani nadané mladé lidi z ciziny.

Ondřej Houska, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme