RWE zvýší domácnostem ceny zemního plynu

Zdražení plynu čeká od listopadu na dva miliony domácností. Firma RWE Transgas zvýší svým klientům ceny v průměru o 5,2 procenta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plyn

Plyn | Foto: Tomáš Adamec

Měsíčně si tak zákazníci připlatí o 6 až 80 korun víc, podle toho jestli využívají plyn jen na vaření nebo i k ohřevu vody a vytápění.

Společnost přitom původně chtěla ceny udržet na současné úrovni, podle mluvčího RWE Transgas Martina Chalupského to už ale nebylo možné.

„Koruna v posledních týdnech a měsících velmi výrazně oslabila. Rozdíl v kursu vůči americkému dolaru je velký a tak jsme museli operativně zareagovat a 1. listopadu musíme zvýšit cenu plynu pro domácnosti,“ potvrdil Chalupský.

Plyn zdražuje také společnost Pražská plynárenská. Už od října a o 5 procent. Firma E.ON. zvedla ceny už v červnu o sedm procent a zatím další zdražení nechystá.

Igor Maňour, Viktorie Hošková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme