Ryanair nabídne zákazníkům kompenzace za zrušené lety. Proplatí jim i hotel

Irská letecká společnost Ryanair odškodní své zákazníky kvůli zrušeným letům. Aerolinky slíbily, že klientům proplatí například náklady na hotel. Ryanair tak ustoupil tlaku britského úřadu pro civilní letectví, podle kterého společnost dostatečně neinformovala zákazníky o jejich právech.

Dublin Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo společnosti Ryanair (ilustrační foto)

Letadlo společnosti Ryanair (ilustrační foto) | Zdroj: Fotobanka Pixabay

„Když aerolinky zruší nějaký spoj, ke kterému neposkytuje jiné rozumné alternativy, pak tato společnost musí zprostředkovat jiné spojení. A když s tím jsou spojené vyšší náklady, tak by je měla taky proplatit,“ vysvětloval Andrew Haines z britského úřadu pro civilní letectví.

Ryanair kvůli nedostatku pilotů ruší desítky letů. Jde i o spoje s Prahou

Číst článek

Ryanair chce kvůli nedostatku personálu do konce října rušit přibližně padesát letů denně. Společnost už prý část odškodného svým zákazníkům vyplatila a najala taky zaměstnance, kteří zvýšený počet žádosti vyřizují.

Ryanair bude ale v rušení spojů pokračovat nejméně do března příštího roku. Odhaduje, že oproti plánu neodletí celkem 20 tisíc spojů a omezení se dotkne víc než 700 tisíc lidí.

Irské aerolinky vloni přepravily 120 milionů lidí a vykázaly zisk 1,32 miliardy eur (téměř 34,5 miliardy Kč). Nepřízeň zákazníků si tedy mohou dovolit riskovat, podotýká BBC.

Z hlediska počtu přepravených cestujících je Ryanair největším leteckým přepravcem v Evropě.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme