Rychlé řešení krize v Calais požadují i britští dopravci. Prodělávají miliony

Situace na francouzské straně tunelu pod kanálem La Manche zůstává napjatá. V noci odtamtud policie vytlačila asi 1700 běženců. Ti se už řadu týdnů snaží překonat plot a naskočit na vlaky, které jedou směrem do Velké Británie. Britské firmy teď vypočítávají škody, které jim opakovaná přerušení provozu v tunelu kvůli uprchlíkům způsobují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na britské straně tunelu brání provozu kolony zaparkovaných kamionů

Na britské straně tunelu brání provozu kolony zaparkovaných kamionů | Zdroj: Reuters

Britská vláda nabídla Francii pátrací psy a také dodávku zvláštního plotu, který se běžně používá jako ochrana proti teroristickým útokům.

Britské firmy vidí v uprchlické krizi v Calais i ohrožení vlastního zisku. Kvůli konfliktům policie s běženci se vlaky pod kanálem La Manche zpožďují a na britské straně tunelu brání provozu na příjezdové dálnici kolony zaparkovaných kamionů.

Dodávky zboží se můžou zpozdit a méně trvanlivé potraviny vyhodit. Přímé ztráty nákladních dopravců podle jejich národní britské asociace dosahují několika milionů liber denně.

Itálie o víkendu zachránila další běžence, jejich náporu stále čelí Calais

Číst článek

Eurotunel (Eurotunnel) | Foto: Michal Jindra

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme