S posilující korunou jsou nákupy za hranicemi ještě výhodnější

Češi jezdí už řadu let nakupovat do německých supermarketů. Za hranicemi vyjde řada potravin levněji než v tuzemsku. V poslední době jsou navíc nákupy ještě výhodnější, protože česká koruna vůči zahraničním měnám posiluje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prodejna

Prodejna | Foto: Tomáš Adamec

„Do Německa jezdíme nakupovat hlavně základní potraviny, ale i zahraniční sýry, které tam bývají o dost levnější, než v Čechách. Když člověk zrovna chytí akci, tak mohou být až o polovinu levnější. Já jezdím kupovat hlavně české pivo. Teď už se to tak nevyplatí, dřív jsem kupoval celou basu, teď se změnily přepravky, které nemohu vrátit v Čechách, dřív jsem na tom vydělal i 150 korun,“ říkají Češi, kteří v Německu nakupují.

Přehrát

00:00 / 00:00

ORž Češi nakupují v Německu.mp3

V Německu byly ještě donedávna levnější zálohy na sklo a přepravku. Na fígl vracení přepravek v Čechách prodejci přišli a proto změnili podobu přepravek.

České zákaznice nakupují v Německu levnější prací prášek, dětské plíny a čokolády. Češi za hranicemi ušetří a ještě si pochutnají na bratwurstu – grilované klobáse.

Michaela Vydrová, Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme