Samsung potápí problém s hořícími telefony. Akcie klesly na měsíční minimum

Cena akcií jihokorejské společnosti Samsung Electronics sestoupila na měsíční minimum. Investoři mají obavy ohledně vyhlídek Samsungu poté, co firma kvůli problémům se vznícením baterií definitivně ukončila výrobu i prodej svého vlajkového chytrého telefonu Galaxy Note 7. Podle investorů je zapotřebí, aby Samsung co nejrychleji odhalil příčinu problémů a uvedl na trh nový model.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mobil, který způsobil evakuaci - Samsung Galaxy Note 7.

Mobil, který způsobil evakuaci - Samsung Galaxy Note 7. | Zdroj: Reuters

Krátce po zahájení dnešního obchodování akcie Samsungu oslabily o téměř tři procenta na 1,494 milionu wonů, zhruba 32 500 korun. Později se ale část ztrát smazala a vykazovala pokles o necelá dvě procenta.

Od začátku týdne si ale firma odepisuje zhruba 11 procent, takže je na cestě k nejvýraznějšímu týdennímu propadu od konce roku 2008.

Smartphone Galaxy Note 7 firma uvedla na trh v srpnu, přístroj měl konkurovat nejnovějšímu telefonu iPhone. Kritici jej dobře přijali, po několika dnech od zahájení prodeje se ale začaly objevovat na sociálních sítích obrázky ohořelých přístrojů.

Začátkem září začal Samsung kvůli problémům s bateriemi stahovat z trhu 2,5 milionu telefonů Galaxy Note 7. Zákazníkům nabídl finanční kompenzaci či výměnu za opravenou verzi telefonu, jejíž baterie měly být bezpečné.

Galaxy Note 7 vypněte a nepoužívejte, vyzývá Samsung. Prodej i výrobu těchto telefonů zastavil

Číst článek

V poslední době se ale objevily zprávy i o vznícení už vyměněných přístrojů.

Definitivní ukončení prodeje telefonů Galaxy Note 7 by podle odhadů mohlo stát Samsung až 17 miliard dolarů, tedy 416 miliard korun.

Podle některých analytiků se nyní Samsung pravděpodobně bude snažit uvést na trh co nejrychleji novou verzi své luxusní řady chytrých telefonů Galaxy S.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme